mandag den 12. maj 2008

De 9 vigtigste faktorer for at du leve bedre længere.

Alle ønsker at leve længe, ingen ønsker at blive gamle!

Studier omkring hvordan vi ældes, og hvad der har indflydelse på at mennesker klarer sig godt i alderdommen, viste at følgende 9 faktorer gør den største forskel, og du derfor må tage dem med i betragtning for at leve bedre længere (Tufts universitetet US).

1. Muskelmasse, det at du har en vis muskelmasse (og her snakker vi ikke om store svulmende muskler), og at du til stadighed vedligeholder din muskelmasse også op i alderdommen, er ganske enkelt den vigtigste faktor for at leve bedre og længere.

2. Muskelstyrke, stærke ældre lever bedre, og har væsentlig lettere ved at klare sig selv i hverdagen.

3 Basal stofskiftet, hold dit stofskifte igang med en sund kost og rent vand, spis 5-6 gange om dagen, og vigtigt, spring aldrig et måltid over.

4. En "sund" fedt %, at din fedt procent er stabil, og selvfølgelig at den ligger inden for "det sunde" område.

5. God kondition, for at bevare en god kondition, må du jævnligt (minimum 1 - 2 x pr. uge)træne med høj puls, dermed styrker du også hele hjerte/kredsløbet.

6. Blodsukker stabilitet/tolerance, at du har et stabilt blodsukker, og din evne til at regulere blodsukkeret er afgørende for at mindske risikoen for sukkersyge.

7. Et sundt kolesterol forhold, det som er primært afgørende her, er forhold imellem LDL og HDL.

8. Blodtryk, et normalt hvile blodtryk ligger under 140/90

9. Stærke knogler, styrketræning sammen med en sund kost, er den bedste måde at vedligeholde dine knogler, og faktisk endda forbedre din knogle struktur.

Ingen kommentarer: