torsdag den 20. december 2007

Energi Fakter


Energi Faktor

Forestil dig den perfekte dig!

De er fyldt med energi og sund og rask. Du har din idialvægt, din muskler er tonede, og du kan bære det tøj som du har lyst til. Alle steder, du kommer, bliver du komplimenteret med, at du ser fantastisk ud, VIGTIGST du føler dig fantastisk.

Din fysik er god, ingen problemer eller smerter i lænd, ryg, skulder eller nakke, og du kan bevæge dig frit. Du er rask og oplever meget sjældent sygdom. Du er bevist, og har kontrol over dit liv.

Beskriver det dig?

Desværre, for de fleste mennesker er overstående beskrivelse langt fra deres sandhed, overvægt, kronisk træthed, led og muskel smerter, stress, depression, allergi og andre former for sundheds problemer, er hvad mange oplever som en fast del af deres liv, hvilket for mange gør det svært at bevare det postive selv billed.

Behøver det at være sådan!

NEJ, du er fra moderjords side skabt til at være fit, sund og føle dig fantastisk, men forkert information, dårlige sundhed, trænings- og livsstilsvalg, gør det til en umulighed at holde sig fit, sund og rask gennem hele livet.

Hemmeligheden til din sunde succes ligger gemt i Energi Faktor. Energi faktor er 6 livsstils faktor, altså 6 dele af din livsstil, som hver for sig og sammen har afgørende betydning for, hvordan du har det, hvor sund du er, dit overskud af energi, din vægt, stress, og at du er fri for sygdom.

Energi faktor ligger til grundlag for alle de aktiviteter som jeg beskæftiger mig med som personlig træner & livsstils coach, om det er et træningsforløb, sundhed og livsstils forløb, ryg træninng eller det er et foredrag, ja så vil det altid være med Energi faktor i baghovedet.

Her har du Energi faktor i prioteret rækkefølge:

1. Dine tanker.
2. Vejrtrækning.
3. Vand.
4. Kost.
5. Træning, bevægelse og kropsholdning.
6. Søvn og hvile.

Det er altså disse 6 Energi Faktorer, som ligger til grunde for din sundhed, hvilket er hele hemmeligheden til din succes. Med dem kan du opnå alt det, du virkelig ønsker dig. Hvad enten det er vægttab på nogle få kilo, eller 10 kg, følelsen af at være sund, rask og fyldt med energi og velvære, reducere stress og nyde et langt sundt liv.

Ok, lad os prøve at gå de enkelte faktore igennem, det vil måske give dig et klarer billed af hvad jeg mener.

1. Dine Tanker skaber din virkelighed!

Hele 80 % af din succes starter og slutter i dine tanker. Ordsproget der siger "hvis du kan forestille dig det i dine tanker, kan du opnå det" er en større sandhed end de fleste er bevidste om, og er dit vigtigste våben på din rejse til succes.
Vi har alle hørt, at vi skal tænke positivt for at bevare motivationen, alle har også erfaret, at motivation er mere end positive tanker.Du må være overbevist om, at din succes er mulig, før du kan være fuldt committed til din nye livsstil, og dermed skabe motivation og inspiration til at nå målet.

Her bruger vi coaching teknikker, som normalt er forbeholdt erhvervslivet og elite atleter:

- Afklare dine mål, inspiration og motivation, og udfordre dig til at "tænke stort", så dit mål bliver din vildeste drøm.
- Planlægge vejen til dit mål, så du kender "ruten", og ved hvornår du ankommer.
- Identificere dine forhindringer og stop klodser på din vej til succes.
- Snak gentagende i positive, vendinger til dig selv for at programmere hjernen til at acceptere det, du virkelig ønsker dig.

Du bliver, hvad du tænker, og er hvad du troede!

2. Vejrtrækning for livet!

Det lyder måske ikke som en hemmelighed, at det er vigtigt at trække vejret, selvfølgelig er vejrtrækning vigtigt, det forsyner kroppen med ilt, hemmeligheden ligger i, hvordan du trækker vejret, og det har en afgørende betydning for din sundhed. Flere faktorer af den moderne livsstil, har ændret på den måde flertallet trækker vejret på, den er blevet mere overfladisk, med korte vejrtrækninger i bryst regionen, hvilket er en meget lidt effektiv måde at trække vejret på, samtidig med at det påvirker kroppen til et stadie af konstant stress. Træk i stedet vejret i dybe, rytmiske vejretrækninger ned i maveregionen, det sikrer, at du får den ilt, du behøver for at dine kropsfunktioner kan fungere optimalt.

Der kan være en lang række symtomer på forkert vejrtrækning:

- Træthed og koncentrationsbesvær.
- Astma.
- Nakkesmerter og uforklarlige smerter.
- Fordøjelses problemer.- Hovedpine og migræne.
- Svært ved at hele efter skader.
- Dårlig kropsholdning.- Søvnbevær.
- Uro og følelse af dårligt helbred.

Vi trækker vejret i mellem 20.000 - 28.000 gange i døgnet, noget vi gør så mange gange på bare et døgn, VIL gøre en markant forskel for os, om vi gøre det rigtigt eller forkert.

3. Vand:

Indtaget af vand og betydningen af at være vel hydreret har der længe været stor fokus på, hvilket også har betydet at flere og flere kender betydningen af det, og dagligt drikker mere vand. Endnu flere har dog stadig ikke opdaget vandets betydningen for os, op i mod 75 % af befolkningen går rundt i en tilstand af konstant dehydrering.
Din krop består af 60 - 75 % vand, vand har en essentiel indflydelse på alle funktioner i din krop. Det at dagligt at drikke den rette mængde af vand, og dermed være velhydreret, er med til og er afgørende for at din kroppen fungerer optimal.
Selv en meget lille grad af dehydrering påvirker din kroppen, og kan udløse symtomer som:

- Overvægt.
- Hovedpine/migræne.
- Astma.
- Ryg smerter.
- Forhøjet blodtryk.
- Diabetes.
- Forhøjet kolesterol.

Undersøgelser har vist, at ved at drikke 5 store glas rent vand om dagen, nedsætter du risikoen for kræft i tyktarmen med 45%, plus at det sænker risikoen for brystkræft med hele 79%, ogblærekræft med 50%. Drikker du vand nok?

4. Kost:

Har du nogensinde undret dig over, hvor mange forskellige bøger, koncepter og information, der findes om kost, og som alle lover dig hemmeligheden til endelig at tage kontrol over vægten, så du kan opnå den slanke krop, du ønsker dig.
Alle påstår at have videnskabelige beviser for, at du skal spise det og det for at opnå dit ønskede vægttab, nogen siger, du bør spise masser af protein og spare på kulhydraterne, i mens andre mener, at sandheden er stik modsat, så hvad skal vi tro på?
Sandheden er, at der findes ikke EN diæt, som passer os alle.Vi er alle forskellige!Lige så forskellige, vi er uden på, vores udseende, hårfarve, øjenfarve, hudtype, kropsbygning, osv., lige så forskellige er vores biologiske forskelle indeni, lige fra vores organer, dna og til den mindste celle. Disse forskelle gør, at der ikke findes en type af diæt, som passer til alle, faktisk er ernæringsvidenskabens bedst bevarede hemmelighed at: en kostplan eller diæt type, som virker positivt for en person, kan gøre en anden person syg. Derfor vil vi via test finde din unikke kost sammensætning, og dermed finde det optimale forhold i mellem fedt, protein og kulhydrat, samt hvilken typer af fødevare, der passer netop dig.

Her vil vi gennemgå, og du vil lære:
- hvad du kan spise, morgen, middag, aften samt til mellemmåltider.
- hvornår du bør spise.
- hvordan du bedst tilbereder maden.
- fødevare du skal undgå.
- hvordan du forbedre din fordøjelse og udrense kroppen.

Når du kender og følger din unikke kostplan, kender du hemmeligheden til at opnå din ideal vægt, du vil opleve mere energi, et styrket immunforsvar og en øget sundhed.

5. Træning, bevægelse og kropsholdning:

Vi ved alle, at fysisk aktivitet er en vital del af en optimal sundhed, men er du også i tvivl om, hvilken type træning, der giver dig de bedst langsigtede resultater.I fitness industrien bliver vi mødt af utallige myter, koncepter og træningsråd, vi bliver anbefalet at følge som løsningen.Virkelig mange træningscentre er fyldt med træningsudstyr, der er så langt væk fra menneske kroppens egentlige funktioner, behov og bevægelser, at det er direkte uhensigtsmæssigt at benytte det, da det i bedste fald ikke giver de ønskede resultater, og i værste fald ødelægger din krops optimale funktioner, giver dig skader og medfølgende smerter.

Som din Personlig Træning benyttes jeg integreret og funktionel træning, der understøtter din krops naturlige måde at bevæge sig på, for at opnå styrke, smidighed og udholdenhed uden at opbygge store kraftige muskler (medmindere det er dit mål).

Vi bruger 600 muskel reglen (der er ca. 600 muskler i en menneske krop), som aktiverer flere muskler i hver eneste trænings øvelse og trænings session, for at opnå en stærkere og mere fit krop end ved moderne traditionel fitness træning.

Få dit personlige program med strækøvelser. Udstrækning er en god og effektiv måde at skabe balance i kroppen og opnå en flot og "sund" kropsholdning, samtidig vil du opleve at udstrækning frigiver en rigtig god energi. Når du laver udstrækning af de "spændte" muskler i din krop, vil du med det samme skabe en bedre muskel balance i din krop, hvilket er måden, du kan forbedre din kropsholdning på. Med balance og en "god kropsholdning" cirkulerer din energi bedre og mere effektivt rundt i kroppen, og du nedsætter belastning og slid på dine muskler, sener og led.

6. Søvn og hvile:

Du ved nok, at en god kost og fysisk aktivitet er vitalt for vores helbred, og for en øget sundhed. Men det er vores søvn og restitution også, hvilket ofte er en overset faktor i de fleste trænings og kost programmer.

Hvilket er en meget STOR fejltagelse!

Det er når du sover og hviler at du udvikler dig og bliver stærkere, og altså ikke som mange fejlagtigt tro, under træning! Det er, når du hviler dig, at kroppen "genopbygges" efter den stress den udsættes for dagligt, og kommer tilbage stærkere og mere effektiv, parat til modstå nye aktiviteter. Mangelfuld søvn og hvile gør, at kroppen ikke fuldt restiturerer, hvilket kan føre til:

- Svært ved at hele efter skader, samt muskel træthed.
- Nervøsitet og depression.
- Stress.
- Overvægt.
- Livsstils sygdomme som, forhøjet blodtryk og diabetis.
- Svagt immunforsvar.
- Homon ubelancer.
- Fordøjelses problemer.

Alt sammen problemer, der kan forhindre dig i at nå dine langsigtede mål.

Her vil vi gennemgå og du vil lære at:

- Spise rigtigt efter træning, for optimal trænings udbytte og restitution.
- Teknikker til fysisk og mental afslapning.
- Optimal søvn rytme for restitution og homon balance.

2 kommentarer:

Jea sagde ...

Hej Henrik

God appetitvækker for din coaching! Det ER virkelig sandt, at tro kan flytte bjerge... Små bjerge i hvert fald...mentale bjerge om ikke andet ;-)

Man kommer ingen vegne med en negativ indstilling til livet, og hvis man altid beklager sig og ser det negative i enhver situation, så er det eneste, man med sikkerhed vil opleve, være modgang, og de mennesker man omgiver sig med, vil være mennesker, der trækker én længere og længere ned i de negative tankemønster.

Hvis man kan lære at tænke positivt og ikke ærgre sig over alt, der ikke går efter planen, stresser man sig selv meget mindre, kroppen slapper bedre af og man tiltrækker de gode energier, som f.eks. mennesker og situationer, der arbejder FOR de ting man ønsker.

Hvem har ikke prøvet at frygte en bestemt ting så meget, at det hæmmede dem i deres handlinger? Hvis man er meget bange for at blive fyret, går man konstant og tænker på det. Humøret bliver lavt, pessimistisk og man gider måske ikke gøre en indsats for at blive, da man jo alligevel nok snart bliver fyret. Og dette vil højst sandsynligt også ske, fordi man bruger alle sine ressourcer på at være bange for det.

Men hvis man slipper frygten og bare ER i nuet, vil selvtilliden stige, energien man udstråler til sine kolleger og sin chef bliver bedre, og man kan udføre sine opgaver mere tilfredsstillende.

Og hvem har ikke siddet og ventet UTÅLMODIGT på posten kommer med den vigtige pakke. Men tager IKKE ned og køber ind, for man VED bare, at pakkeposten kommer, mens man er afsted. Og selvfølgelig gør pakkeposten det, for det er bare SÅ TYPISK og IRRITERENDE!

Hvis man i stedet lader være med at bruge hele sin tankevirksomhed på det postbud, og i stedet fokuserer på sine andre opgaver, så ender det nok med, at man når ud og hjem fra supermarkedet længe inden pakkeposten kommer forbi.

Tankerne har en altafgørende betydning for alt i tilværelsen, og ligeledes har de metoder, vi behandler vores drømme, nederlag, mål, glæder, sorger og håb med.

Det kræver nok lang tids øvelse at vende det negative tankemønster, men jeg ved det kan lade sig gøre. Jeg selv kommer fra en BROKKE-familie, hvor alting er noget LORT i deres tilværelse. Sundhed er noget opreklameret FIS, "Døden skal jo have en årsag", det er ikke sundt at træne, for lige pludselig træner man for meget. Alle mennesker er ude på at snyde én for penge eller hive gratis arbejdskraft ud af én, og man kan være SIKKER på, at man aldrig finder et arbejde, man rent faktisk bliver GLAD for at udføre. og HVIS dette endelig skulle være tilfældet, så er LØNNEN i hvert fald ikke god nok, eller også er arbejdspladsen i den anden ende af landet.

Jeg selv har revet mig løs af det tankemønster, og nu, hvor jeg ser det hele udefra, kan jeg se, hvor hårdt det kan være for mennesker at vænne deres tankegang i den positive retning.

Jeg kan ikke sige præcis hvad JEG gjorde for at komme ud af det tankemønster, men det har taget knap 8 år uden at jeg har arbejdet bevidst med det. jeg fjernede mig bare længere og længere væk fra min familie i takt med, at jeg blev ældre og mere kvalitetsbevidst. Kvalitetsbevidst på alle områder, det materielle område samt det fysiske, psykiske og sociale område.

Henrik sagde ...

Hej Jea

Tak, og tak for dit indlæg. Jeg er helt enig i dine synspunkter, og syntes at du beskriver det at have et positivt sind, rigtigt godt.

Ses.

De bedste hilsner
Henrik